3 tips om jouw omzet te behouden tijdens de lockdown

omzet behouden lockdown

Jeetje gisteravond viel dit nieuws ineens koud op je dak. Een verplichte sluiting van je onderneming… misschien ben je vanmorgen al direct in de actiemodus gevlogen of heeft het je juist lam geslagen. Hoe nu verder? Is het jaar 2020 qua omzet nu al om of kun je er toch niet wat van maken?

Hierbij deel ik 3 tips die jouw onderneming dit jaar nog boosten:

1. Benader je klanten actief!

Je kent je klanten, je kent ze persoonlijk, benader ze en ga met ze aan de praat. We zijn vaak bang om heel verkoperig en opdringerig over te komen, maar dit heeft allemaal te maken met jouw onderliggende overtuiging. Zet dit even aan de kant, daar ga ik niet op inzoomen. Ga oprecht het gesprek met je klanten aan. Waar hebben ze op dit moment behoefte aan? Waar lopen ze tegenaan? Hoe kun je jouw producten en/of diensten hierop afstemmen?

2. Bekijk je producten en/of diensten en verander je product of dienst naar een lockdown Proof model.

Waarvoor komen jouw klanten specifiek naar jou toe? Waar ben je ontzettend goed in? Weet je het niet? Vraag het je klanten zelf! Heel vaak denken we dat klanten voor een specifieke product of dienst komen, maar ze komen voor het totaal pakket. Advies, gezelligheid, gezien worden en zelfvertrouwen. Kun je jouw producten of diensten op een andere manier aanbieden? Een do it yourself pakket thuis met bijvoorbeeld een tutorial video? Kun je als kledingzaak een verrassend pakket samenstellen met specifieke items die echt wat voor jouw klant zouden zijn? Nogmaals ze komen naar jou toe niet voor dat specifieke truitje, maar voor dat advies, de verrassing uit de winkel. Ze komen voor jou!

3. Bied een nieuw product of dienst aan.

Tijdens de lockdown lopen mensen tegen nieuwe dingen aan. Ze gaan zich vervelen, missen sociaal contact, willen een uitdaging, gezelligheid en werk/prive loopt in elkaar over. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je op één van deze problemen inspeelt? Kun je wat glitter en glamour aan het leven van je klant toevoegen? Kun je wat persoonlijke aandacht toevoegen? Of juist fun en gezelligheid?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.