Aandacht verdelen tussen twee kinderen

Hoe doe je dat toch? Misschien lees je deze blog terwijl je zwanger bent van je tweede kindje en vraag je je af hoe andere mama’s met twee kinderen dat doen. Nou…. ik vroeg het mij ook regelmatig af. Zeker als Miles weer een dag had waarop hij geen moment alleen kon spelen, bekroop mij het gevoel van: hoe ga ik dit toch doen?

0-3 maanden

Deze periode is misschien wel de pittigste. Je bent net bevallen, rolt direct weer in die gebroken nachten en de oudste breekt het liefste de tent af. (HELP!!) Je probeert er voor je tweede kindje te zijn en je oudste weet niet wat hem overkomt. In die tijd dat Lewis net geboren was probeerde ik op de momenten dat Lewis sliep echt iets leuks met Miles te doen. Samen kleien, verven of buiten wandelen. Toch nog een beetje dat oude ritme van voor de komst van de tweede aan te houden.

4-6 maanden

In deze periode begon Lewis met rollen, draaien en tijgeren. Vaak zette ik Lewis dan in het stokke newborn kuipje erbij zodat we toch samen iets aan tafel konden spelen. Of Lewis lag op de grond op het speelkleed erbij en dan konden we zo samen op de grond spelen.

7-10 maanden

Lewis kon toen hij 6 maanden oud was zelf zitten en dat maakte natuurlijk alles een stuk makkelijker. Nu kon hij zelf bij Miles erbij zitten en kijken wat hij aan het doen was. In deze periode is hij ook gaan kruipen en loopt hij langs de tafel, bank en tv-meubel af. Lewis is daar waar Miles is, af en toe gaat hij alleen op onderzoek uit, maar het merendeel van de tijd zijn ze samen. Deze periode maakt het nu wel allemaal een stuk gemakkelijker. We eten samen, spelen samen met duplo, houtentrein of toet toet baan. Nadeel is alleen dat Lewis graag alles sloopt hahaha. Nu is dus de uitdaging om Lewis mee te laten spelen en Miles ook zijn ding te laten doen.

Hoe verdelen jullie de aandacht tussen je kinderen?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.