Alle ballen hoog houden

Alle ballen hoog houden

Waar begin je? Alle ballen hoog houden, dat willen we allemaal wel. Ik heb nieuws voor je: dat lukt niet. Misschien ben je er al achter en ben je in het stadium: ik heb het geaccepteerd, misschien bevind je je nog midden in de struggle met de hoop dat het anders kan. Stop met struwelen, want dit kost je alleen maar energie die je liever ergens in anders in stopt!

KLEINE REWIND

Laten we even voorop stellen dat ik echt niet de wijsheid in pacht heb, als je bij ons op een willekeurige dag binnen stapt mag je blij zijn als je überhaupt binnen kunt komen. WAHAHAH! De garage is volgebouwd, met bewuste en onbewuste gestalde dingen. De gang is een ontploffing van spullen die naar beneden of naar boven moeten. Tig winterjassen. Je kent het vast wel.
Ook ik heb heel erg geworsteld met het vinden van een ritme en nog wel hoor. Toen Lewis net geboren was, begon het eigenlijk weer helemaal van voren af aan. Ik kon er alleen beter mee omgaan, omdat ik wist dat het iedere maand een stukje beter zou gaan.

HUISHOUDEN

Laten we maar meteen met de grootste crime beginnen. Ik ben hier dus echt van kinds af aan heel slecht in geweest. Mijn kamer was een vuilnisbelt en eens in de zoveel tijd ruimde ik de zooi op (tot de vreugde van mijn moeder, NOT tig wasmanden ofcourse). Nja, deze competentie heb ik in de tijd dat we nog geen kinderen hadden redelijk kunnen ontwikkelen. Maar toen er eenmaal kids bij kwamen, was het wel een drama hoor. Ik ben natuurlijk een lange periode erg moe door het herstel van de keizersnede bij Miles, weinig energie en puf om ook maar iets te doen. Maar ik vond daar op een gegeven moment wel mijn weg in. Daarna hebben we een tijd een poetsvrouw gehad en dit was zalig! Heerlijk, wekelijks een gepoetst huis en ik kreeg ook tijd om extra dingen te doen. Een kast uitmesten, de garage opruimen etc. Op een gegeven moment moest de poetsvrouw dus stoppen en sinds een jaar heb ik een vast schema wat betreft het huishouden en probeer ik dit ook dagelijks bij te houden.

Vrijdag:

Alles poetsen (zover mogelijk). Stofzuigen, stoffen, dweilen, opruimen en als er tijd is voor wat extra’s (ramen etc.) doe ik dat.

Overige dagen:

Maandag, dinsdag en zondag haal ik altijd nog een keer snel de stofzuiger beneden erdoorheen. Iedere avond ga ik ff met een nat doekje over alles waar de jongens aan hebben gezeten (tafel, tvmeubel, eettafel, stoelen). In het weekend probeer ik zoveel mogelijk was weg te werken, maar dit haal ik niet altijd. Dus door de weeks was ik vaak ook nog 1 tot 2 keer.

Nou mam, wie had dat ooit gehad whahahah. Dat ik een blog zou schrijven over mijn huishouden!

Vrije tijd

Voor mij is vrije tijd: sporten, een avondje uiteten met Micky, boekje lezen, thuis yoga te doen of tv kijken. Sporten is een van de belangrijkste dingen om me ontspannen en relaxt te voelen. Ik probeer dan ook echt mijn momenten te pakken en te gaan. Als ik ga sporten is het dan ook om mijn hoofd leeg te krijgen, mijn lichaam te bewegen en me fit te voelen. Voorheen wilde ik graag zoveel mogelijk burpee’s of zoveel mogelijk gewicht op de stang leggen, dat heb ik nu dus totaal niet (meer). Mijn doel is nu: ontspannen, rust en me fit voelen.

Micky en ik zijn beiden echt twee Bourgondiërs tot en met. We hebben 1 favoriete restaurantje in Maastricht (La Vaca in de Koestraat) en als we een avondje met z’n tweeën hebben gaan we hier iedere keer naar toe. We houden van een lekker glas wijn, goed eten en heel veel gezelligheid. Dit zijn voor ons ook avondjes waar we heel lang op kunnen teren haha.

Verder probeer ik de rest van de week te ontspannen door een boekje te lezen, thuis yoga te doen of tv kijken. Nu is tv kijken alleen favoriet als ik ook echt een serie volg.

WERK

Ik werk sinds deze week ook op vrijdag een halve dag, maar voorheen werkte ik dus 3 dagen per week. Dinsdag, Woensdag (een lange tot ’s avonds laat) en donderdag. Op maandag is het leuke dingen dag, dan gaan we ff lekker eruit. Naar de kinderboerderij, het bos, een rondje wandelen, de speeltuin, Intratuin, opa en oma of weet ik wat. Gewoon lekker eruit. Voor mij ontzettend belangrijk om deze dag ook echt te genieten, want de rest van de week ben ik dus niet bij de mannen.

Verder krijg ik best wel regelmatig een belletje, appje of verzoekje van het werk als ik thuis ben. Ik probeer deze te beantwoorden en anders doe ik in de avond vaak nog wat voor het werk. Laptopje op schoot en dat dus.

Hoe ga je ermee om?

Belangrijkste is denk ik, als je er op dit moment mee worstelt, de vraag is hoe ga je ermee om? Ik ken ook die quotes: je kindje onthoud dat schone huis niet, maar wel de aandacht die er voor hem/haar is geweest. En dat weten we allemaal dat dat zo is, maar toch wil je voor jezelf ook een schoon of opgeruimd huis. Dat is ontzettend moeilijk. Je kunt namelijk niet alle ballen hoog houden. Er is een klein wezentje bij gekomen die alle aandacht vraagt en ik ben van mening dat dit ten koste van iets gaat.

Wil je graag een fijne relatie met je kind opbouwen? Aandacht voor elkaar hebben? Dan zul je keuzes moeten maken, je kunt dan niet én het huis 100% aan kant hebben, carrière maken, jezelf ontwikkelen en alle uren van de dag in je kind investeren. Er zullen dingen zijn die je minder kunt doen dan dat je zou willen. En hier zul je een weg in moeten vinden om dit een beetje los te laten.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.