De GROOTSTE onzin van in balans zijn

grootste onzin van in balans zijn

In balans zijn, dat willen we allemaal toch? Als we de marketingcampagnes van diverse diensten en producten moeten geloven wel. Met een een gebalanceerde samenstelling van….. of voor de perfecte balans van uw energie…..

We zijn er bijna door gehersenspoeld; ons leven moet in balans zijn!! We willen het liefste iedere dag een gebalanceerde maaltijd, in onze kracht staan, ons energiek voelen, leven vanuit vertrouwen, goed in je vel zitten en ga zo maar door. Maar volgens mij is ‘een leven in balans’ een illusie.

Obssessie

Als je niet uitkijkt wordt ‘in balans zijn’ een obsessie, de perfect gedoseerde maaltijd bereiden, voldoende slaap en beweging krijgen. Iedere dag mediteren en ik weet niet wat we nog meer ervoor kunnen doen of laten. Je kunt er zo in doorschieten en jezelf schuldig gaan voelen, omdat je je even een dag/week/maand niet zo lekker voelt. Lijkt me niet realistisch.

Nooit in balans zijn

Ik vind in balans zijn eigenlijk een ontiegelijk saai vooruitzicht, het zou dan ook niet iets zijn wat ik nastreef. Ik hou van de spontaniteit van het leven, het onverwachte dat ineens op je pad komt. Als je 100% in balans zou zijn leef je volgens mij ieder moment van de dag een heel wel overwogen (saai) bestaan. Dat wil je toch ook niet?

Daarbij is onze levenslijn (hartslag) nooit in balans. Het ene moment heb je een piek en het andere moment een dal. Ga je sporten? Dan stijgt je hartslag, val je in een diepe slaap? Dan daalt je hartslag. Je voelt ‘m al aankomen; zelfs je hartslag kent geen balans. Dus de grootste vraag: hoort ‘in balans zijn’ ├╝berhaupt wel bij het leven?

Hoe ik ‘in balans zijn’ zie

Voor mij is in balans zijn: in je kracht staan en jezelf net zo krachtig voelen als je het even niet meer weet. Dat positieve en negatieve gevoelens en emoties er mogen zijn, zonder er tegen te vechten. Jezelf volledig accepteren zoals je bent. Vanuit vertrouwen en kracht denken en niet vanuit een angst. Voelen dat je geniet van het leven. En die verschrikkelijke drie R’sssss: rust, ritme en regelmaat.

Hoe kun je dit doen?

  • Redeneer vanuit vertrouwen i.p.v. vanuit angst. Angst maakt je leven minder fijn. Je ziet alles somberder in, gelooft niet in het beste. Iedere keuze die jij maakt, is berust op angst. Dat wat je denkt trek je aan.
  • Accepteer de mooie en lelijke dingen. Van jezelf, van je partner, je omgeving. Ze horen erbij, je kunt ze niet uitwissen.
  • Als je blij en vrolijk bent, weet je dit omdat je ook momenten minder blij bent geweest. Ook deze minder blije momenten horen erbij, net zoals de leuke momenten.
  • Geniet van de mooie dingen van het leven; je familie, je kinderen, vrienden, de natuur, lekker eten en drinken, de zon etc. Het leven heeft zoveel moois te bieden, geniet ervan!
  • Ga in je kracht staan, doe wat ervoor nodig is!
  • BEWEEG, SLAAP EN EET! Bewegen: verminderd cortisol (stresshormoon), verhoogd je gelukshormonen, zelfvertrouwen, zorgt voor een fit en gezond lichaam. Slapen: zonder slaap trek je het niet! En geloof me, ik kan het weten! hahaha Eten; voed je lichaam met voeding en niet vullen. Door iedere dag zwjik te eten, zul je 100% zeker niet in je kracht komen staan.
  • Rust, ritme regelmaat. Zorg voor een ritme in je leven, zorg voor regelmaat: van eten, slapen en bewegen. Zorg voor rust, ga niet als een of ander kermis konijn van het een naar het andere. Daar word je niet gelukkig van. De hoeveelheid rust die je nodig hebt? Dat kun je zelf ’t beste aanvoelen.

Ik ben heeeeeel erg benieuwd hoe jullie ‘in balans zijn’ zien. Wil je het met laten weten in een reactie hier beneden?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.