De grote baby uitzet wishlist voor nummer twee

De grote baby uitzet wishlist voor nummer twee

Bij een tweede heb je al zoveel spullen dat je je kunt focussen op de praktische dingen die je nog niet hebt. Bij Miles waren we net verhuisd en was het financieel soms prioriteiten stellen. We hadden gemakkelijk voor nog €500 spullen kunnen kopen, maar op een gegeven moment vonden we het allebei wel mooi geweest.

Bron foto: Pinterenst

Nu bij de tweede zijn er zeker dingen die we graag zouden willen aanschaffen, die we bij Miles niet hebben gehad. Al gaande weg zagen we bij anderen bijvoorbeeld handige dingen. Welke spullen op onze wishlist staan zie je hieronder!

Babynest

Om daar maar meteen mee te beginnen. Bij Miles hebben we het niet gehad en ik zie het werkelijk bij iedereen die een baby hebben gekregen. Het lijkt mij ook super handig, maar ik vraag me af hoe lang je het ongeveer gaat het gebruiken en of het werkelijk een musthave is. Wat vinden jullie?

Ringsling draagdoek

Bij Miles heb ik 3 verschillende draagdoeken aangeschaft en nog 1 draagzak. Sommige waren niet heel fijn en de een was meer geschikt voor de newborn fase, de ander voor een wat oudere fase. Nu wil ik graag een ringsling draagdoek gaan proberen, het lijkt me heel makkelijk omdat Miles ook nog rondrent en je gemakkelijk in deze doek borstvoeding kunt geven.

Lamsvacht

Ik zie het steeds meer, een lamsvacht in een kinderwagen, autostoeltje, of zelfs op het aankleedkussen. Deze lamsvacht staat zeker weten op mijn wishlist. Bij Miles hebben we veel moeite gehad om hem goed op temperatuur te houden en naar buiten gaan was ook altijd drie dubbel dik aankleden.

Bednest Cosleeper

We hebben nog een wiegje van Miles, maar deze heeft in de kelder gestaan en daar hebben we last van vocht gehad. Het wiegje is volgens mij nog wel oke, er moet alleen een nieuwe bodemplaat in. Nu ben ik wel iemand van: “als we toch wat nieuws moeten kopen…” De Bednest is knetter duur, gelukkig kun je hem ook voor een zachter prijsje huren. Het voordeel van deze cosleeper is dat hij ook schuin gezet kan worden, bij bijvoorbeeld reflux.  Tevens kun je de hoogte van de cosleeper zo instellen dat je kindje op dezelfde hoogte slaapt als jij

Daarnaast wil ik liever een cosleeper dan een wiegje, omdat dit veel prettiger is bij een keizersnede. Bij een wiegje moet je in en uit bed, wat met een keizersnede écht hel is.

Magnetron sterilisator 

Voorheen kookten we iedere werkdag alle kolfspullen. Verschrikkelijk! Twee flinke pannen op het vuur, het duurde weet ik hoe lang voordat het kookte en vervolgens was het een kunst om die pan af te gieten. Kennelijk bestaat daar dus een mega gemakkelijke oplossing voor! De magnetron sterilisator. Die gaan we sowieso aanschaffen!

Winterjas om ook te kunnen dragen

Bij Miles merkte ik dat buiten dragen in de winter niet gemakkelijk is. Mijn winterjas kon niet goed dicht en hem 6 jassen aandoen vond ik ook weer zoiets. Onlangs kwam ik op Zalando super leuke winterjassen tegen die nu in de zwangerschap gedragen kunnen worden en ook nog eens daarna! Met een tussenstuk kan de jas vergroot worden en past hij perfect om ook mee te kunnen dragen.

Wipstoeltje

In een eerder artikel schreef ik al eens over het wipstoeltje. Die hebben wij namelijk niet gehad en het lijkt mij onwijs handig. Die krengen kosten maar een paar tientjes en je hebt er toch een paar maandjes plezier van. Ik kan mij namelijk nog goed herinneren dat douchen zowat onmogelijk was met een baby. Ik douchte alleen als ze sliepen of niet. Dat wil ik dus anders aanpakken!

Hemeltje

Op de babykamer wil ik heel graag een hemeltje, ik vind het er niet alleen gezellig uitzien. Het schijnt ook te helpen bij het verminderen van prikkels en beter in slaap krijgen van je baby. Zoals je misschien weet hebben wij dik een jaar een niet slapende baby gehad, dat gaan we deze keer anders aanpakken ;-).

Voedingsstoel

Miles kon ik overal en nergens voeden en meestal deed ik dit liggend in bed, of gewoon zittend beneden op de bank. Ik vind het fijn als er een comfortabele stoel boven staat waar ik kan voeden. Zo kan ik overal voeden en kunnen Miles en ik ook nog contact met elkaar hebben terwijl ik aan het voeden ben.

Badjas

Brrrrr!! Bij ons in huis kan het in de winter aardig afkoelen. Nu is het vaak fu*king freezing cold als ik opsta en wetende dat je met een baby 100x ’s nachts op moet, wil ik voorbereid zijn op warme nachten haha.

Knoopjespyjama

Bij Miles heb ik onwijs liggen ‘hannesen’ om op een goede manier ’s nachts te kunnen voeden. Of ik had het te koud, of hij had het te koud. Daarbij was rechtop zitten nog niet echt heel comfortabel gezien de operatie. Een goede fijne pyjama met knoopjes kan dus daarbij helpen om ’s nachts toch bedekt en warm te voeden.

Knoopjeskleding

Weet je wat ik zooooo afschuwelijk vind? Die voedingskleding! Heel veel voedingskleding is gewoon stiekem een zwangerschapstruitje/jurk met een optie om te voeden. Wat betekent dat je een enorme lap stof over hebt rondom je buik.  Daarbij ben ik een echte truien en jurken mens en draag niet graag kleding zoals vestjes e.d. Toch wil ik deze winter na de bevalling zulk soort kleding paraat hebben, zodat ik gemakkelijk kan voeden. Bij Miles zat ik vaak half in me panty te voeden, omdat ik mijn jurkje helemaal omhoog moest hijsen. Niet heel handig.

Ik ben heel benieuwd welke musthaves jij bij een tweede hebt aangeschaft of zou aanschaffen. Wat heb jij echt gemist?

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. Jes
    2 oktober 2018 / 23:17

    Wippertje vond de minion niks! Babynestje, stokke newborn set en magnetron ding zijn echt musts geweest hier. Ook haar vaste slaapgeluidje trouwens. En ook flesjesopwarmer en veel kleding met inderdaad knoopjes! Überhaupt veel kleding haha! En dus ook veel musts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.