De to-do list tijdens tweede zwangerschap

De to-do list tijdens tweede zwangerschap

Dat het even stil is geweest op The Mommybeach is een understatement, het is namelijk langer stil geweest dan gepland/gewenst. Mede doordat het ‘echte’ leven even wat meer aandacht vroeg.

Afgelopen weken waren gevuld met tig dingen en ik zag door de bomen het bos niet meer. Aard van het beestje kiest er dan voor om prioriteiten te stellen en dát te fixen wat er gefixt moet worden, in plaats van te stressen. Totdat ik op een gegeven moment wel erg kriebelig begon te worden en Micky ook mijn zenuwachtige gedoe wel beu was, kwam er actie in de taxi.

Bij Miles wist ik niet goed wat je nou écht nodig hebt en wat niet. (van de luxe luxe producten dan he) Zo her en der hoorde ik wel eens kreten als: “zoveel hydrofiele doeken heb je niet nodig joh!” Of: “maatje 50?! Daar moet je niet teveel van kopen, hebben ze maar een paar weken aan!” En noem maar op. Micky en ik besloten dat te kopen wat we echt noodzakelijk achten en de rest lieten we achterwege. Zoals een wippertje, nestje of babyfoon stelden we even uit. Het was immers ook duur genoeg allemaal!

Maak je leven makkelijker

Dat was en is ons motto voor komende periode. Wat hebben we gemist toen Miles nog klein was? Wat willen we voorkomen of nu alvast doen en niet uitstellen? Zo vulde ik onze to-do list met dingen voor de baby en mezelf en Micky met projecten voor ons huis.

Ik focuste me op onze slaapkamer, de babykamer, wat heb ik die eerste weken na de bevalling (keizersnede?) nodig, wat heb ik nodig als ik borstvoeding ga geven? Micky bekeek ons huis vanuit de praktische kant, waar willen we komend half jaar niet naar omkijken? Hoe kunnen we zo optimaal mogelijk genieten van de komende periode?

Huis verder opknappen

Toen ik 33 weken zwanger was van Miles zijn we verhuisd naar ons huidige huis, veel mensen schrokken dat we nog ‘zo laat in de zwangerschap’ wilden verhuizen. Ik vond het maar wat overdreven en wimpelde de reacties af. Als straks de baby er was kon ik toch gaan en staan waar ik wou?! Dat huis zouden we wel met en met inrichten en opruimen. Ha-Ha! We hebben het eerste jaar met Miles eigenlijk bijna niks in ons huis kunnen doen. Micky wilde wel graag, maar die had zijn handen vol aan zijn eigen bedrijf en ik was niet in staat om ergens anders over na te denken dan Miles. Afgelopen jaar, zeg sinds Miles 1 is, hebben we ontzettend veel in huis gedaan. Maar er stond ook nog steeds een hoop ons lijstje, we weten immers dat je die eerste paar maanden bijna niks kunt doen in huis en ondertussen kun je je wel simpel irriteren aan van die kleine suffe dingen.

Wat we absoluut af wilden/willen hebben voordat ik beval is:

 • Gang en trap witten, dit was tijdens onze verhuizing niet gelukt
 • Garage ontspullen en efficiënter inrichten
 • Deur plaatsen voor onze ‘o-zo-handige’ open muurkast in de keuken
 • Miles in een peuterbed krijgen
 • Natte hoek in de garage maken, alle machines naast elkaar met een aanrechtblad.
 • Of course de babykamer
 • Nachtkastjes op onze slaapkamer
 • Gordijnen op onze slaapkamer inkorten
 • Glasfolie op twee ramen boven

Op zich allemaal kleine, onschuldige en brave klusjes hahaha. Vraag je je haast af waar ik ’t toch steeds over heb? We hebben afgelopen maanden een dikke lekkage aan het dak van de garage en aanbouw geconstateerd. Vervolgens viel tot overmaat van ramp de stroom in de keuken uit en bleek deze gevaarlijk slecht te zijn aangelegd. Dus het dak van de garage en aanbouw is afgelopen weken vernieuwd en de stroom wordt deze week nog vernieuwd. Hierdoor moest de garage tig keer ‘ontruimd’ worden en stond onze aanbouw propvol met spullen. Door al dat intern verhuis van die ‘zooi’ besloten we maar om onze verhuisdozen, die al 3 verhuizingen onuitgepakt meegaan, weg te gooien.

De laatste weken to-do list

Ik ben gek op controle en tegelijk ben ik ook zo besluiteloos als ik weet niet wat! Laat ik het zo zeggen: ik houd graag alle opties open. Zo wilde ik graag het geboortekaartje op tijd uitgekozen hebben, maar zodra we een uitkiezen, ga ik weer opnieuw kijken. Zo blijft je to-do list natuurlijk eindeloos lang haha.

Wat er allemaal nog op mijn lijstje stond?

 1. Geboortekaartjes uitkiezen
 2. Enveloppen al voorzien van adres (als ’t ff kan ook van postzegel)
 3. Alle babykleertjes wassen
 4. Mijn make-up lade opruimen en schoonmaken
 5. Lade met medicatie opruimen en ordenen
 6. Kraamborrel organiseren
 7. Geboortebedankjes uitkiezen
 8. Vluchttas inpakken
 9. Borstvoedingskleding aanschaffen
 10. Kamertje inrichten
 11. Laatste spullen aanschaffen
 12. Foto’s van Miles afdrukken en inplakken in albums
 13. Foto album maken van afgelopen zomervakantie

Zoals je ziet mag ik nog best wel wat dingetjes doen, gelukkig zijn dit van die dingen die je ook met 1 druk op de knop kunt beslissen. Deze mama begint aardig wat rust te ervaren en is helemaal klaar voor de ALLER laatste weekjes van de zwangerschap!

Volg:
Share:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.