Eerste keer sporten na bevalling

Eerste keer sporten na bevalling

Happy six weeks kleine Lewis! Kleine mannetje is zes weken oud en dat betekent dat ik vanaf nu weer wat actiever door het leven wil gaan. Afgelopen weken heb ik af en toe gewandeld en vanaf nu ga ik weer sporten.

Gisteravond heb ik voor het eerst sinds MAANDEN weer eens BodyBalance gedaan. Dit is een groepsles die ik vroeger jaren heb gegeven. Ik zag dit altijd als een redelijk lichte ontspannende les, die ik niet echt ervoer als sporten, meer als gewoon lekker bewegen.

Toen ik gisteravond deze les thuis deed merkte ik pas hoe onfit mijn lichaam geworden is… en nee, dit komt niet alleen door de zwangerschap maar ook omdat ik gewoon maanden NIKS heb gedaan. Ik kon heel veel houdingen niet fatsoenlijk doen omdat er gewoon vet in de weg zat, ik voelde stretches die ik normaal nooit doe. Ik zei tegen Micky gisteravond het voelt alsof ik op -100 fit ben. Écht confronterend, want ik wil gewoon een basis fitheid hebben.

Niet dat als ik de trap oploop mijn hamstrings al voel—>> say whut??

Mijn plannetje is dus als volgt:

3x in de week sporten
2x in de week 1 uur wandelen met de boys
minimaal 1 avond in de week BodyBalance doen om alles soepeler te maken.

Daarbij is het echt heel confronterend als je jezelf in ‘oude’ sportkleding probeert te hijsen terwijl je 10kg zwaarder dan normaal bent.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.