Hoe doodvermoeiend een niet doorslapende baby en peuter is

niet slapende peuter

We zitten sinds een week in een stuk makkelijker vaarwater, Lewis slaapt ’s avonds in zijn eigen bedje en wordt nog maar 1 of 2 keer in de avond wakker. Miles heeft al een paar keer tot 6:30 uur in zijn eigen bed geslapen. Wat een feest en wat een plek ook in bed!

Nu pas voel ik het verschil

Afgelopen maanden was het wel ff heavy. Lewis is echt wel een makkelijkere slaper dan dat Miles dat was, maar mijn god. Vanaf half november tot en met vorige week was het DRAMAAAA!

Het was voor ons iedere avond wel 4 tot 8 keer naar boven gaan, omdat Lewis wakker werd. Soms werden ze allebei tegelijk wakker en dan was je in je eentje…. Nou dan kon je je lol op.

Ouders met een baby, dreumes of peuter die doorslaapt, echt super super super fijn voor je! Geniet ervan. Maar het is zo doodvermoeiend als dat niet zo is.

Eigenlijk hebben wij al 3 jaar lang RUK nachten gehad. Miles heeft tot zijn tweede verjaardag bij ons in bed geslapen, daarbij was in slaap krijgen een activiteit waar je ongeveer 2 uur per keer mee bezig was. Toen hij bijna 2 werd, besloten we om een groot jongens bed voor hem te kopen. Zodat we tenminste in dat bed bij hem konden liggen en hij ook in zijn eigen bedje verder zou slapen.

Het irritantste vind ik nog die ongevraagde adviezen

Je kent het wel, het maakt niet uit wat je over kinderen zegt maar iedereen heeft er wel een mening of idee over. Ik betrap me er overigens zelf de laatste ook vaker op, dat ik soms ongevraagd tips ga zitten geven of mee zit te denken.

Als je een niet of slecht slapend kind hebt dan sta je op overlevingsstand. Je leeft van dag naar dag en hoopt iedere nacht dat je een uurtje kunt slapen. Ik ben zelf in deze periode mega chagrijnig en prikkelbaar. Als iemand dan ook nog ongevraagd zijn mening over het slaapgedrag van MIJN kind gaat zitten geven, nou dan ben je bij mij aan het verkeerde adres.

Je hebt geen idee totdat je het zelf meemaakt

Dit is overigens zo met alles van kinderen. Mensen zonder kinderen….., je denkt dat je weet wat je gaat verwachten, maar je hebt geen idee.

Ook met gebroken nachten, weinig slaap, discussies in de nacht. Het doet gewoon wat met je. Het maakt je echt niet vrolijker, je hebt minder energie overdag, je loopt de hele dag achter de feiten aan en je hebt geen idee hoe lang het nog duurt. Je hebt er geen invloed op en het enige wat je kunt doen is er het beste van maken. Van de mensen die mij lekker ongevraagd advies gingen geven dacht ik iedere keer: goh! jouw kind slaapt wel lekker door. Of jouw kinderen zijn wel in de 20, joh?! Waar heb je het over?! Doodvermoeiend om aan te horen dus.

Heb je op dit moment ook zo’n top slaper? Echt ik heb geen tips over wat je moet doen om ze beter te laten slapen. Wel kan ik zeggen de manier hoe je ermee omgaat bepaald veel of je het als MEGA belastend ervaart of gewoon belastend. Tweede ding: slaap mee als dat gaat. Ga eerder naar bed en pik je uurtjes slaap mee. Zo blijf je overdag misschien nog overeind staan. Hold on!!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.