Hoe gelukkig ben jij met jezelf?

Gelukkig zijn met jezelf

Durf je echt in je hart te kijken en te voelen? Vorig jaar zag ik de docu ‘Embrace’ op Netflix. Eentje over het lichaamsbeeld dat wij vrouwen van onszelf hebben, blijkbaar is 90%(!!!!) van de vrouwen ontevreden met haar lichaam. 90% dat is toch waanzinnig?!!! Nu ben ik niet roomser dan de paus, want ik had gisteren dus ook wel ff een paar van die meltdown momenten.

1. Alle broeken die nu passen droeg ik ook tijdens de zwangerschap, de helft is gekrompen = hoogwater. De andere helft ziet gewoon niet meer uit.
2. Mijn o-zo-handige shirtjes om borstvoeding in te geven, zijn de afgelopen 12 weken al zo intensief gedragen, dat het er niet meer uit ziet. Compleet verwassen en ik wil wel eens wat anders aan. 
3. Ik heb twee mega leuke jurkjes in de kast hangen, maar door t weer kan ik nog STEEDS NIET AAN!
4. Het huis begint weer overal rommelig te worden en ik krijg gewoon geen tijd om het eens een beetje op te ruimen en bij te houden.
5. Iedere dag genoegen nemen met dat wat wél mogelijk is, accepteren hoe de dag loopt.
6. Mijn haar altijd vast zit, nooit eens leuk
7. Ik gisterochtend ongestoord wilde douchen en föhnen en ik bij beiden 10x werd onderbroken, Miles wilde ook douchen. Ik sta te föhnen: Miles wil uit de douche= loopt nat over de bovenverdieping. Daar ging m’n ongestoord momentje.

Ik weet dat het allemaal tijd nodig heeft en alles komt wel weer goed, maar soms zou je gewoon even willen dat het wel zo loopt zoals je je had bedacht. Laat staan dat lichaam na zwangerschap. Ik weet dat ik niet hard voor mezelf mag zijn, maar toch baal ik soms als ik in de spiegel kijk. En dan voornamelijk als je bijna niks meer in de kast hebt dat leuk staat! Ik behoor ook wel echt tot die vrouwen die ontevreden is met haar lichaam. De ene dag wat meer dan de ander, maar zo erg balen als gisteren….. gebeurd gelukkig niet heel vaak. Hopelijk waren t de hormonen ofzo. Heb jij ook soms van die baaldagen?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.