Hoe praat je iedere dag tegen jezelf?

Hoe praat je iedere dag tegen jezelf?

Lewis is nu 10 maanden oud en ik had me deze keer zo voorgenomen om minder hard voor mezelf te zijn. Na Miles was ik ontzettend hard voor mezelf: ik wilde op zijn 1e verjaardag zoveel zijn afgevallen en deze outfit moest ik aankunnen. 

Ik staarde me compleet simpel op al die fancy mama’s op Instagram die er allemaal strak, fit en hip uitzien. Haren ALTIJD in de krul en ze rollen zo met de juiste make up uit hun bed. 

Nee, deze keer zou ik mezelf de tijd geven en meer van mezelf houden. Het proces zijn gang laten gaan. En toch, betrap ik me er iedere keer op dat ik het toch blijf doen; mezelf naar beneden praten.

Maar hoe langer ik hierover nadenk hoe meer ik tot de conclusie kom dat het belachelijk is dat we dit als mama’s van onszelf vragen. Dat we dagelijks geconfronteerd worden met het feit dat we niet genoeg zouden zijn. Iedereen deelt zijn beste foto, het leukste moment en we voelen onszelf tekort schieten.

Het is niet ons lichaam dat moet veranderen, maar hoe we tegen onszelf praten, hoe we onszelf liefhebben en dat wat we doorgeven aan die kleine mensjes die iedere dag met grote ogen hun ouders in de gaten houden.

Laten we starten met het voorlichten en bewustworden van de veranderingen dat een vrouwenlichaam doormaakt tijdens een zwangerschap. En alle tekenen van veranderingen die daarbij horen zoals: stretchmarks, diastase, losser vel, urineverlies, hangborsten, haaruitval of een verzakking. Ik heb het gevoel dat we langzaam de goede kant opgaan en dat er steeds meer vrouwen opstaan om een grens te trekken. Tot hier en niet verder. En social media speelt hier zeker een belangrijke rol in. Ik heb nog nooit zoveel postpartum buiken, billen en benen gezien en steeds meer vrouwen omarmen het proces. Het geeft me hoop dat we aan de volgende generatie iets moois kunnen geven. Lieve mama’s blijf jezelf omarmen en alles wat daarbij hoort en weet dat het niet je lichaam is dat gefixt moet worden.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.