Ik ben oververmoeid

Ik ben oververmoeid

Afgelopen weken valt het me steeds meer op dat ik soms zoooooo moe ben. Lewis is laatste tijd veel wakker ‘s nachts en Miles breekt de nacht ook graag in tweeën. Daarbij lopen natuurlijk ook de gewone dingetjes zoals huishouden enzo en dat maakt dat ik tutti kaputti ben. 

Nu merk ik precies wat er bij Miles ‘mis’ is gegaan, waarom ik toen stemmingsklachten had. Ik voel de emoties soms echt als van die golven over me heen komen. Gelukkig voel ik tegenwoordig wat er gebeurd en kan het een halt toe roepen. Ik weet nu dat het allemaal fases zijn van max 2/3 weken en dan ziet de wereld er alweer heel anders uit. Ook ben ik het zat dat ik de hele dag vaak maar wat zit te hangen en mijn dag ‘uitzit’. Tuurlijk maak ik er een leuke dag van met de jongens, maar ik heb besloten om iedere dag wat meer tijd en energie in mezelf te steken. Wat vaker mij haar föhnen, weer make-up dragen etc. En vaker te sporten. 

Daarbij vind ik de dagen nu zó intensief dat mijn enige uitlaatklep en momentje voor mezelf zowat die zak M&M’s is. Ik hoef savonds de trap maar af te lopen en denk direct aan die zak M&M’s…., aha! Daar is mijn verwenmoment. (Als we niks in huis hebben rijd ervoor naar de appie). Maar ik word daar eigenlijk helemaal niet blij van, ik zie mezelf uit mijn kleren groeien en mijn energie wordt alleen maar minder en minder door die rotzooi. Tijd dus om mezelf op 1 te zetten, gezonde voeding erin, ongezonde voeding met mate, voldoende bewegen en hopelijk krijg ik zo weer wat meer energie. Hoe zorg jij ervoor dat je in balans blijft als mama?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.