In 3 stappen je doelen halen

In 3 stappen je doelen halen

Je wilt graag een duidelijk plan, een plan dat resultaat oplevert. Hoe kom ik van A naar B? Hoe zorg ik ervoor dat mijn plan haalbaar is en gegarandeerd resultaat oplevert?

Het allermoeilijkste aan plannen maken

Is dat je geen concreet doel voor ogen hebt. WAT WIL JE NU PRECIES? Zonder doel, ben je meer een dobberend bootje op een grote oceaan en roep je de hele tijd: “ik wil graag aanmeren!!” Zonder dat je überhaupt weet waar je heen wilt. En helaas is er geen knappe Dr. Sparrow die ff met z’n schip aankomt, haha!

Stel jezelf de vraag: “Wat wil ik bereiken over 3 jaar, 2 jaar, 1 jaar, 6 maanden, 3 maanden, 1 maand en volgende week?”

Maak het concreet, van 1 hoofddoel naar kleine subdoelen. Wat moet ik vandaag de dag doen, zodat ik het einde van de week mijn doel bereikt heb en dus aan het werken ben aan THE BIGGER PICTURE. Je doel over 3 jaar, je droomdoel!

P.S. Je kunt zo dus ook gemakkelijk je NOT-DO-LIST MAKEN! Wat moet ik iedere dag dus niet doen?

Vier iedere tegenslag

Iedere tegenslag is een leermoment. Iedere post waarop je geen reacties krijgt is een leerschool om wél die viral post te leren schrijven. Iedere keer wanneer een klant nee zegt, is een leermoment om je eigen gedachtes en gespreksvoering te evalueren en de volgende klant wél beter te kunnen horen en zien.

Iedere tegenslag, betekent niet dat de deur voor jou dicht gaat! Het betekent dat je jouw deur nog niet gevonden hebt! (Van de week schreef ik hier al een andere artikel over, klik hier voor het artikel)

Stay committed

Waarom is het bereiken van dit doel zo belangrijk voor jou? Welke impact ga jij hebben op het leven van mensen? Niet alleen het contact moment zelf, maar ook op hun leven daarna?

Denk aan bijvoorbeeld andere keuzes die deze personen gaan maken door in contact met jou te komen. Die vrouw die besluit om haar baan uiteindelijk op te zeggen. Die man die 30 kg. afvalt. Dat koppel dat besluit om hun relatie nog een kans te geven en daarna elkaar pas écht leert kennen.

Bij een tegenslag kun je jezelf de vraag stellen: waarom wil ik dit ook alweer zo graag? Welke impact ga ik hebben? Wat ga ik onderweg leren?

Het helpt ook om de antwoorden op deze vragen op te schrijven, zodat je het altijd kunt teruglezen.

#BONUS

Stel jezelf de vraag: wat zou de toekomstige ik doen? Misschien heb je geen zin om op te staan om 4:00 uur ’s morgens om je dagelijkse to-do te doen. Misschien voelt het soms zwaar om dagelijks committed te zijn.

De persoon waar jij van droomt om te zijn, wat zou zij doen?

YOU GOT THIS LADY!

Wil je een keertje sparren, je verhaal met mij delen of mijn idee erover horen? Ik plan graag een koffiedate met je onder het genot van een virtueel kopje koffie? Je weet me te vinden!

Volg:
Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.