Motivatie zoeken

motivatie zoeken

Ik ben moeder en heb geen motivatie om serieus aan de slag te gaan met sporten. Herkenbaar voor jullie?

Door deze foto moest ik ineens aan vroeger denken…. Vroeger, voordat ik mama werd, was ik een fanatiekeling tot en met. Ik gaf zowat iedere dag een groepsles, sportte zelf daarnaast fanatiek en later verwisselde ik zelfs lesgeven voor crossfit (and I loved it)!

Nu sinds ik mama ben merk ik dat ik me steeds weer voorneem om lekker te gaan sporten, gezond te eten en ik merk dat zo na een paar dagen de hele motivatie compleet weg is. Dat ik het ergens eigenlijk wel dikke prima zo vind. Maar is dat ook echt zo? Of ben ik twee jaar geleden gewoon ‘de boel de boel’ gaan laten omdat het me toch teveel stress gaf, ik compleet gefrustreerd was omdat ik ofwel MOEST sporten ofwel geen zin had ofwel kapot moe was ofwel niet was gegaan en ik pas over 600 jaar weer kon gaan? Pffff ik vind het zo verschrikkelijk lastig!

Het is iets waar ik dagelijks mee worstel. Vroeger vond ik het fantastisch als ik kon deadliften met flink wat schijven op de bar en nu denk ik “I don’t care”. But do I really?? Ben ik zo veranderd of zit ik in m’n comfortzone?

Vroeger kon ik uren picky zijn over m’n outfit van die dag, stond ik me een uur klaar te maken voordat ik naar het werk ging. Ik heb nieuws voor je: ik ben nu binnen 10 minuten klaar! De keren dat ik me nog eens een uur stond klaar te maken zijn op 1 hand te tellen. Ik merk dat het me enorm frustreert, omdat ik wel vind dat ik moet werken aan mijn gezondheid. Vroeger plakte ik labels op iemand op basis van zijn figuur. Daar ben ik mee gestopt, ik ben niet lui omdat ik nou eenmaal rond ben. En mijn figuur bepaald ook niet de persoon die ik ben.

Anyway….. genoeg geklaag! Mijn vraag aan jullie: hoe heb jij je motivatie weer gevonden en waar put je die uit? Btw voor alle lieve mensen die nu gaan reageren: ach lieve mama, je bent pas 4 maanden geleden bevallen doe rustig aan! Bespaar me die reacties, want het gaat niet om uiterlijk vertoon. Het gaat nu om werken aan je gezondheid en niemand kan mij vertellen dat 4 kg M&M’s op 3 weken tijd hoort bij ontzwangeren.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.