Progressie 3,5 maanden

Progressie 3,5 maand

Links 5 weken geleden, rechts vandaag…. na de zwangerschap van Miles kon ik maar op 1 manier naar mezelf kijken. Ik bekeek alles wat ik lelijk vond (kon uren voor de spiegel staan -als daar tijd voor was-), ik haatte mezelf dat ik me zo had ‘laten gaan’ in de zwangerschap. In mijn hoofd noemde ik mezelf lui, dikke papzak, slons en ik weet niet wat allemaal. Nu merk ik dat ik soms nog deze labels op mezelf plak hoor, maar door mijn traject bij de psycholoog en omdat ik gewoon twee jaartjes ouder ben, kan ik deze sneltrein van negatief commentaar op mezelf snel een halt toeroepen.

Na Miles was sporten eigenlijk meer een manier om mezelf te straffen voor dat vette figuur(ja zo dacht ik over mezelf). Als ik een teleurstellende meting had ging ik alleen maar harder trainen, meer purbees, rennen met een sandbag, meer boxjumps etc. Waardoor ik thuis weer vond dat ik wel een beloning verdiende en sneller snoepte. Zo frustrerend was dat! Nu probeer ik dat straffen belonen echt uit mijn hoofd te zetten. Ik probeer sporten veel meer te zien als investeren in jezelf, tijd voor mezelf, energie opdoen, soepel en flexibel blijven, sociale contacten opdoen & bovenal trust the proces. Ik ga mezelf niet meer liggen straffen met een of andere heftige training; 3 maanden na bevalling. DOE EFFE NORMAAL! Als ik dus naar deze progress foto kijk zie ik nu geen verschil en toch heb ik er vertrouwen in dat er van alles gaande is in mijn lijf en dat het werkelijk millimeters zijn die veranderen, al is het de switch in mijn mindset… mijn lichaam zal zich daar naar aanpassen. Hoe is dat voor jullie? Dat proces na zwangerschap? Zit je in je comfortzone en blij met hoe het nu is? Of ben je dagelijks gefrustreerd? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring en ook of ik niet de enige ben met deze dagelijkse peptalk tegen mezelf.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.