Ritme en schema baby Lewis 12 maanden

ritme baby 12 maanden oud

Komende zaterdag wordt de kleine man gewoon 1 jaar! Ik kan het amper geloven dat we zijn eerste verjaardag al vieren. Ik schrijf het bijna iedere blog, maar ik vind het zo verschrikkelijk hard gaan. Tegelijkertijd heb ik me afgelopen maanden ook ontzettend verheugd op aankomende tijd; dat Lewis gaat lopen en we lekker in de tuin kunnen spelen. Maar ik vind het ook heel jammer dat de babytijd (alweer) bijna voorbij is.

Slapen

Laten we maar meteen met hét hete hangijzer beginnen. Onze kids zijn geen geweldige slapers. Als ze eenmaal bij ons in bed liggen, gaat het wel, maar in hun eigen bed is een heel ander verhaal. Ook Lewis wordt nog geregeld in de nacht wakker en misschien is het ook omdat ik er geen probleem van maak. Of omdat ik hem iedere keer aanleg als hij piept. Het zal vast met elkaar te maken hebben, maar zolang het bij piepen – 2 minuten drinken blijft en daarna weer slapen, ben ik er oke mee. Ze zullen vast ooit eens gaan doorslapen, denk ik dan.

Schema

06:45 – 07:30: wordt Lewis ergens wakker, meestal is hij de laatste die nog slaapt. Als hij eenmaal wakker is staan we langzaam op en gaan we naar beneden.
07:30: We smeren een boterhammetje met avocado, pindakaas, stroop, jam, paté of iets dergelijks en een bekertje thee. Meneer krijgt dan geen melk, want die heeft hij de hele nacht al gehad.
10:00: Samen met Miles, gaan we met z’n drietjes aan tafel zitten. Ik maak een bordje met allemaal diverse fruit in kleine stukjes en die eten we met z’n drietjes dan op. Ook vaak weer met een bekertje thee erbij.
10:30 – 11:00: Rond deze tijd wordt meneertje vaker moe en dan brengen we hem naar bedje toe. Soms lukt het in 1x en soms duurt het wat langer voordat hij slaapt. Hij slaapt dan vaak 30 minuten tot 45 minuten. Bij de opvang vaak langer.
12:00: weer een boterhammetje met avocado of iets anders wat we in huis hebben. Hij is redelijk kieskeurig, soms lust hij van het ene op het andere moment ineens iets niet meer. En dan is het weer zoeken wat we er wél op kunnen doen.
14:30: Met z’n drietjes eten we dan vaak weer een tussendoortje. Ik eet dan yoghurt of kwark en dat eten de jongens vaak mee of ik smeer een plakje ontbijtkoek met boter erop voor ze. Of ze krijgen nog een stukje fruit bijvoorbeeld.
17:30: Avondeten voor ons allemaal. Het ligt er maar net aan hoe de middag verlopen is. Soms wilt Lewis geen tussendoortje in de middag gen dan probeer ik het avondeten wat te vervroegen.
18:15: douchen en de pyjama aan
18:45: naar bed

Borstvoeding: aangezien ik borstvoeding op verzoek geef, gebeurd dit vaak tussendoor. Ik heb zelf niet echt in de gaten hoeveel momenten het nog zijn, maar het zullen er 3 – 4 overdag zijn en dan ’s nachts nog enkele.

Middagdutjes

De laatste twee weken merk ik dat we misschien in een fase zijn beland dat meneer van 2 naar 1 middagdutje gaat. Soms duurt het in bed leggen zo ontiegelijk lang en dan vraag ik me echt af waarom we dit nu al aan het proberen zijn? Misschien zijn we dus in die overgangsfase beland, ik vind het nog vroeg want hij is 12 maanden. Maar Miles sliep met 2 jaar al niet meer in de middag.

Broertjes

Die ontwikkeling tussen deze mannen, van baby naar dreumes. Dit is zo leuk om te zien! Daar waar Miles is is Lewis en andersom. Lewis vindt het ontzettend interessant wat Miles allemaal doet en gaat het liefst bovenop alles zitten, tot frustratie van Miles. Je ziet ze echt ook dingen samen ondernemen en op boevenpad gaan. Ben benieuwd wat ze voor ons nog in petto hebben komend jaar.

Ontwikkeling

Lewis was qua fysiek altijd al een snelle, maar met lopen neemt hij even de tijd. Natuurlijk hij is pas 12 maandjes oud, maar met kerst heeft hij al zijn eerst stapjes los gezet. Ik denk nu dat het niet lang meer duurt, voordat hij echt zelf zal gaan proberen te stappen, maar dat roep ik ook al weken hahaha.

Wat betreft eten, hij eet al een hele tijd gewoon met ons mee. Ook als het eten te gekruid was, te zout was of het was een stoofpot met wijn erin. Een babypotje ging er bij hem gewoon niet in. Ook fruithapjes uit potjes of iets dergelijks, hij moest er niks van hebben. Op een gegeven moment was ik er zo klaar mee, dat we gewoon geen potjes meer hebben gekocht en hem gewoon met ons hebben laten mee eten. Zo at hij in ieder geval wel!

Het kleine manneke doet het zo goed en ik ben zo ontzettend benieuwd naar komend jaar. Hoe de twee boefjes elkaar de draak aan zullen steken en vooral papa en mama gek maken.

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.