STOP de negatieve spiraal

stop de negatieve spiraal

Het is zo gemakkelijk om in een negatieve spiraal terecht te komen, waarin we continue kritisch zijn over onszelf. Het is zo’n deur die je iedere dag opnieuw moet dicht doen. Al helemaal wanneer je een kindje (of meerdere kindjes) op de wereld hebt gezet. Niks is zoals het ooit was, je bent misschien in een leven terecht gekomen dat onherkenbaar lijkt.

De 24/7 cyclus gaat maar door en door en daar lijkt geen einde aan te komen. Voorheen stond je op plek 1 en nu sta je ergens op de 10e plek? Daarbij is je lichaam veranderd, het laat herinneringen zien van je zwangerschap en bovendien verander je door het moederschap misschien wel in een compleet ander persoon. Je prioriteiten verschuiven en dat is een enorme zoektocht om jezelf niet te verliezen. Toch ben je nog altijd jij, met dezelfde kritische blik op jezelf en is het heel gemakkelijk om in deze situatie dood ongelukkig te worden. Ik probeer daar sinds Lewis anders mee om te gaan. Toen ik dit jurkje vanmorgen aantrok schrok ik als eerste van hoe strak het om mijn heupen zat, hoe zichtbaar mijn buikje nog is en hoe dik mijn knieën zijn. Direct dacht ik STOP! Zo wil ik niet over mezelf denken en vind ik dat niemand over zichzelf moet denken. Ik probeer iedere dag te starten met het bedenken van iets positiefs over mijn lichaam. Niet over hoe het eruit ziet, maar wat ik kan, hoe snel het is hersteld na de bevalling, dat ik nu alweer kan sporten en hoe ik gewoon twee gezonde kindjes op de wereld heb gezet. Hoe ga jij vanaf vandaag liever voor jezelf zijn? Laat het me hier beneden weten!

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.