Zó magisch is de kraamweek

zo bijzonder is de kraamweek

Het moment waar je zo naar hebt uitgekeken, de bevalling, is achter de rug. Je prachtige, kersverse baby is geboren en je bent (weer) mama geworden. De kraamweek is zo’n magische periode, je leeft echt in een bubbel en het lijkt alsof de tijd stil staat. Behalve ’s nachts dan.

Je bent tot over je oren verliefd

Je kleine wondertje is geboren en ein-de-lijk kun je hem of haar bewonderen. Lekker knuffelen en lekker snuffelen aan je newborn, want wat ruiken ze lekker he! Je hebt hier zo lang naar uitgekeken en eindelijk is hij/zij er! Vlinders in je buik tot de max!

Je leeft écht in een bubbel

Dag en nacht gaan in elkaar over. Je wordt ’s nachts tig keer wakker om te temperaturen, luiers te verschonen, te voeden en zelf eens rustig naar de w.c. te gaan. De dag gaat over in de nacht en andersom, zonder dat je het door hebt. Alles lijkt een grote film, waar geen einde aan komt. Doorslapen en bijslapen? Dat doe je over een paar jaar wel weer. Nu is het alleen maar genieten.

Eindelijk kunnen die leuke kleertjes aan

De kleertjes, die al maanden klaar liggen, kunnen eindelijk gebruikt worden. Je hebt je al 1.000x bedacht welk pakje je kleintje bij de geboorte aandoet, maar het probleem is: je hebt te veel! Eindelijk is je kleintje geboren en kun je ieder pakje aandoen, wat je maar wilt!

Je geeft (borst)voeding

Het voeden van je kindje, of dit nu borst of flesvoeding is, blijft een magisch ding. Pas geboren baby’s slapen nog veel en drinken ook vaak slapend. Ik vind dit altijd zo schattig, je moet ze soms echt wakker houden tijdens een voeding. Ook zijn die eerste voedingen na de geboorte heel bijzonder. Babytjes moeten toch overgaan van voeding via de navelstreng, naar voor het eerst voeding via het mondje in de maag.

Als je een fijne kraamzorg hebt, is het echt genieten

Wij hadden bij Lewis een ontzettend fijne kraamzorg, ik had niet anders kunnen wensen. Dankzij haar hebben we echt in een bubbel geleefd. De tijd leek stil te staan en haar ogen waren op ons hele gezin gericht. Ze dacht werkelijk aan alles, waardoor ik me echt kon focussen op Lewis en mezelf.

Huid op huid contact

Als ik iets heerlijk vind in de kraamweek en ook iets waar ik de rest van de tijd veel te weinig tijd voor heb vrijgemaakt. Is het huid op huid contact. Lekker een hele middag in bed zitten of liggen met zo’n klein hummeltje op je borst.

De bevalling is achter de rug

Een spannend moment, je bent niet meer in verwachting en kunt terug kijken op je bevalling. Iets waar je van te voren misschien veel over hebt gelezen en nagedacht. Misschien ging de bevalling zoals je had gehoopt of zijn er dingen gebeurd die je graag anders had willen zien.

Je bent niet meer in verwachting

Je kleintje is geboren en het ontzwangeren kan beginnen. En dat voel je, je hebt stuwing, zweet aanvallen, dorst, misselijk en voelt nog de naweeën van de bevalling. Hoe fijn het ook is om niet meer in verwachting te zijn, het is ook altijd een beetje dubbel. Dat getrappel in je buik was toch ook wel echt genieten de afgelopen maanden.

Heb jij de kraamweek als een bijzondere week ervaren? Hoe kijk jij er nu op terug?

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.